rollover9
   

Woordje van de senior

- sinds het ontstaan van deze website -

 

SHAUNI OLIVIERS, SENIOR 2015-2016

 

Gegroet geliefde pro-seniores, teerbeminde Wase Clubber en sympathisanten,


Zoals de traditie der Wase Club bepaalt, gaat het verkozen worden tot senior gepaard met het schrijven van een voorwoord op onze prachtige site. Voor velen onder jullie klinkt de naam ‚Shauni’ nogal vrouwelijk... Wel , dat heb je dan goed gedacht! Voor jullie staat een ambitieuze 22-jarige dame die het geschopt heeft van Schacht ’11-’12, Penningmeester ’12-’14, Secretaris ‚14-’15 tot Praeses 2015-2016. Nooit verwacht, nooit gedacht en hoogst ongebruikelijk, maar desalniettemin niet minderwaardig.


Vier jaar geleden startte ik met een bang hartje aan de Universiteit van Gent. Om het nodige evenwicht tussen Universiteit en ontspanning te vinden, besloot ik me lid te maken van een studentenvereniging. Ik was nog aan het twijfelen tussen het VRG en de Wase, maar de heren Christophe Sax - PR 2011-2012 - en Hidde Bleeker - Senior 2014-2015 - ondernamen een poging om mij tot de Wase Club te laten betreden. Ze waren in hun missie geslaagd en sindsdien stapelverliefd geworden op deze rood-wit-groene vriendenclub. En geloof mij op mijn woord, deze liefde is voor altijd, want de Wase Club is een belangrijk deel van mijn leven geworden. Sedert mijn ouders naar het buitenland verhuisd zijn, beschouw ik deze club als mijn familie en op clubavonden is het altijd wel een beetje thuiskomen. De voorbije vier jaar zijn de zaligste feestjes gepasseerd en de liters ‘schuimend blond studentennat’ doorgesijpeld. Ik heb onder meer de legendarische lustrumweek van ons 85-jarig-bestaan eeuwig in mijn geheugen gegrift en daarbuiten nog veel onvergetelijke momenten beleefd. En als kers op de taart heb ik zéér mooie vriendschapsbanden gesmeed... Iets wat ik ook aan alle nieuwe schachten en jonge commilitones van harte toewens.


Anno 2015-2016 heb ik de eer en het vertrouwen om deze fantastische en oudste streekclub van Gent - Ja, SK Ghendt, wij waren hier eerst godverdomme. Zonder de Wase geen SK Ghendt - te leiden en de Wase bacterie verder te verspreiden omdat ook dit jaar menig Waaslanders deze bacterie te pakken krijgen, want je eenmaal je ze te pakken hebt gekregen is er geen weg terug! Samen met mijn praesidium zullen wij er weer een topjaar van maken. Het oudledenbanket, de bierfiets, een bierbowling,het ledenweekend, talrijke cantussen , de feestjes en dinertjes staan weer op het programma en vanzelfsprekend zullen wij ook weer ons beste beentje voor zetten om er weer een zalig Wase jaar van te maken.


Voor de twijfelaars onder ons geef het zeker een kans, zet door en laat je overhalen om je aan te sluiten bij de beste club van Gent. De Wase is niet zomaar een club of een hoopje vrienden, maar 'It’s a way of life'. Geniet met volle teugen van jullie schachtenjaar, ongetwijfeld het leukste binnen het studentenleven. Engageer jullie een beetje (veel), maak (nieuwe) vrienden - wie weet voor het leven - en leer tenslotte tegen de ontgroening het één en ander over de roemrijke geschiedenis van jullie Club. Zoals de Schumi het zou verwoorden. Once WC, OLWASE WC.


Verder wens ik jullie allen het beste, hoop ik jullie te verwelkomen op menig activiteit dit jaar. Voor mezelf is het alvast een ware eer mezelf de tweede vrouwelijke senior van de Wase te mogen noemen die dit jaar de Wase Club zal leiden.


Met mijn pintje - ja, WC’ers u leest het goed eens geen zwarte wodka-fristi ;-) - in het ene hand en al typend met het andere hand klink ik op het komende jaar met de woorden harioep, harieop, harioep, leve de Wase Club!


Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club Gent!
Shauni Oliviers Senior
Wase Club Gent 2015-2016

HIDDE BLEEKER, SENIOR 2014-2015

 


Gegroet Wase Clubbers, sympathisanten, zatlappen, vrienden en Anton (De zakkeman),

Het is een hele eer om als senior van de alom geliefde Wase Club Gent een voorwoord te mogen schrijven. Om het mooi te verwoorden: ‘k heb van horen zegge dat het bedoeling is dat ik hier een beetje vertel over mijn carrière binnen de Wase en hoe we deze verder gaan zetten. 

Momenteel begin ik aan mijn 6de hopelijk succesvolle jaar binnen de beste en oudste club van Gent, de Wase Club. Toen ik in mijn laatste jaar in het middelbaar zat en kwam feesten in Gent, werd ik door mijn zus geïntroduceerd bij de Wase. Van het één kwam het ander en Hidde werd een vuile schacht. Zo ging ik van schacht in het jaar ‘09-‘10 naar commilito (‘10-’11), secretaris (‘11-’12), Schachtentemmer (‘12-’13), commilito (‘13-’14) tot ik uiteindelijk verkozen werd als Senior dit jaar ‘14-’15.

De ervaringen, vele vriendschappen, talrijke pinten en soms letterlijk beestige cantussen deden de Wase Club enorm veel voor mij betekenen. Ik mag met best wat trotsheid zeggen dat ik als eerste de geschiedenis in ga als Hollandse praeses van de Wase Club Gent. Het is een eer om nu zelf mijn ervaring, vriendschap, herinneringen en andere capaciteiten te kunnen delen met deze fantastische studentenvereniging!

Voor zij die dit jaar in Gent gaan studeren, aarzel niet om je te laten dopen bij ons en vriendschappen te maken die je nooit zal vergeten! Je zal ervaring opdoen, pintjes drinken, de dag erna zwarte gaten opvullen, … Twijfelaars, de Wase Club Gent niet ervaren hebben, is een groot gemis! “Je moet alles eens gedaan hebben in je leven.” 

HARIOEP HARIOEP HARIOEP, LEVE DE WASE CLUB!

Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club Gent!

Hidde Bleeker
Senior Wase Club 2014-2015

 

DAVID ROMBAUT, SENIOR 2013-2014
 

Beste pro-senioren, commilitones, toekomstige schachten, sympathisanten, mensen met en zonder een drankprobleem,

Het is weer zover, een nieuwe senior, dat vraagt natuurlijk voor een nieuw voorwoord dat de rest van het jaar zal gelezen en aanbeden worden door menig student en studentin uit Gent en ver daarbuiten. Wees alvast voorbereid, het wordt een geweldige rit vol met spannende verhalen en leuke anekdotes. Hier gaan we!

Nog niet zo lang geleden, in de studentenstad van ons land, ja je hoort het al het gaat over Gent.
Liep er een jongeman uit “Sinnekloas” met zijn knappe vriendin over het Sint-Pietersplein.
Het was eigenlijk een doorsnee avond, maar wat wel belangrijk is om te vertellen, ze waren op weg naar het openingsvat van de Wase Club Gent in de Viking.

Een pintje hier en een klapke daar, uiteindelijk beslissen ze om zich te laten dopen bij De Wase.
Naar verluidt een streekclub maar ook een vriendenclub met een rijke geschiedenis van toen wel 85 jaar! En enkele weken later, was die doop daar.

Met gezonde stress, een sixpack Stella en vuile kleren spraken ze af met de rest van de toekomstige schachten op het Sint-Pietersplein. Wat ze niet wisten, was dat er daar, op die dag en op die plaats, echte vriendschappen zouden ontstaan. Samengevat was het gewoon een geweldig sfeervolle dag met de nodige proeven en testen om te zien uit welk hout je bent gesneden.

Dan volgen uiteraard de clubavonden, de cantussen en het weekend, stuk voor stuk activiteiten waar je als student even de cursusblokken kunt vergeten en gezellig een pint kunt pakken en je nieuwe vrienden beter en beter leert kennen. Ik kan nu zelfs in alle eerlijkheid zeggen, die gasten en vrouwkes van De Wase, fameus zalig volk!

Uiteindelijk kwam de ontgroening en de verkiezing van het nieuwe praesidium eraan. Mijn liefde voor de schoonheid van De Wase, was uiteindelijk geëvolueerd tot een niveau dat ik niet kan omschrijven! Met mijn ervaring in het Mechelse studentenleven waagde ik mijn kans als opkomend senior. En zie hier, waar een wil is, is een weg! Senior Dave van’t Wase oord!

Voor dit academiejaar kan ik enkel zeggen, het wordt weer een bom van een jaar! Ik kan echt met het hand op het hart zeggen: Dit wordt het beste jaar van je studententijd! Dus geef het zeker een kans en voor de twijfelaars, zet door en laat je overhalen, want De Wase Club is een streekclub als geen ander! Je maakt er vriendschappen die je voor de rest van je leven wil koesteren!

Verder hoop ik jullie te verwelkomen op menig activiteit dit jaar. En jullie eerste pint als schacht van De Wase, die komt uiteraard van mij!

Voor mezelf is het alvast een Wase eer mezelf senior te mogen noemen dit jaar.

Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club Gent!

David Rombaut
Senior Wase Club 2013-2014

 

 RAPH BOGAERT, SENIOR 2012-2013
 

Beste Pro-senioren, commilitones, toekomstige schachten en sympathisanten,

Wat een eer om het voorwoord te mogen schrijven voor de oudste streekclub van Gent, onze “Waasche Hoogstudentenclub”. Ik heb mij er alvast een Duvel'ke bijgepakt.

De Wase Club en ik, een bekend verhaal uit de steentijd waar ik jullie niet mee lastig wil vallen. Ik wil het eerder hebben over recente zaken. In deze YOLO-generatie is het belangrijk dat onze dierbare studenten uit het Waasland ergens terecht kunnen waar oprechte vriendschap en intelligente interesses nog steeds centraal staan. We mogen onze maatschappij nooit de rug toekeren, al is dat soms niet zo eenvoudig in deze tijd. Gelukkig staan we niet alleen in deze opdracht!

De Wase Club is al jarenlang een vriendenclub bestaande uit leden van uiteenlopend pluimage, we zijn geen faculteitskring met overdreven strenge regels of met het doel mensen te kleineren zoals de buitenwereld soms denkt. Alles is gebaseerd op vriendschap tussen mensen die op dezelfde golflengte zitten. Een van de mooiste eigenschappen van de Wase Club vind ik het feit dat iedereen een andere studierichting volgt. Dit zorgt voor een intellectuele diversiteit & dus ook voor een zeer interessante dynamiek binnen de groep. Het is niet altijd eenvoudig om te discussiëren als ingenieur met iemand van taal & letterkunde, maar waar en wanneer kan je beter oefenen dan op een maandagavond in Café Petrus! Het leukste is dat er bij elke pint meer afgeweken wordt van het onderwerp & dat elke discussie eindigt in arm in arm elkaar eeuwige vriendschap verklaren.

Deze vriendschap kan uiteraard alleen maar versterkt worden door op zeer geregelde basis een pint te gaan drinken, of nog beter: ne fris getapte Rodenbach! Ik herinner mij mijn eerste Rodenbach nog, op sterk aanraden met een scheut grenadine: niet te zuipen! Ondertussen drink ik standaard Rodenbach als ze het van 't vat hebben, een genetische afwijking waarschijnlijk.

Er staan weer zeer veel topactiviteiten op het programma dit jaar, met als kers op de taart: Het 21ste Lustrum! De Wase Club bestaat dit jaar 85 jaar en dat zal in stijl gevierd worden!

Ik kan in naam van heel het praesidium beloven dat de Lustrumweek een van de beste weken van jullie studentencarrière zal zijn. Het vorige Lustrum, onder seniorschap van Kevin Verlaeckt, is een prachtig voorbeeld om naartoe te streven en hopelijk nóg te verbeteren! Reken alvast op een oudledencantus, een busrit door het Waasland, een streekbierenavond,…

De Wase Club draag je mee voor de rest van je leven, we maken allemaal deel uit van een 85 jaar oude traditie, draag er dus zorg voor! Op da rood, op da wit & op da groen!

Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club!

Raph Bogaert
Senior Wase Club 2012-2013

 

 

 RAF VAN POELE, SENIOR 2011-2012
 

 

Gegroet waarde Wase clubber, sympathisant,

De tijd is weer aangebroken voor een nieuw voorwoord, waar de senior reflecteert op zijn tijd in de wase en de toekomst daarvan. Dit jaar is dat genoegen weggelegd voor mezelf, So here it goes.

Het begon allemaal op een mooie, zonnige middag voor de overpoort resto. Rustig stond ik daar in het zonnetje een kater van de avond ervoor te verwerken, totaal onwetend over wat er mij die middag zou overkomen. Al snel kreeg ik een nummer op het voorhoofd en de rest is geschiedenis. Het was één van die ervaringen waar je lang na je studententijd nog met een glimlach aan kunt terugdenken. Mijn schachtenjaar dat daarop volgde was zonder twijfel mijn plezantste (academie-)jaar, gevuld met nieuwe vriendschappen, leuke ervaringen, bier en plezier! Kortom, vanaf dat moment had ik de Wase-bacterie te pakken.

Het jaar kwam veels te snel aan z'n einde, ik wou niet dat het ophield. Dus nam ik het heft in eigen handen en waagde mn kans als penningmeester van de Wase, mijn eerste praesidium-functie. Wat een jaar dat me dat was, ik had het geluk in een praesidium te zitten vol vrienden en vriendinnen. Ook dat jaar vloog voorbij dankzij de Wase combo van jolijt en dat schuimend blond studentennat.

En nu, anno 2011-2012, heb ik de eer voor één jaar de senior te zijn van de, in mijn ogen, beste streekclub van Gent! Ik heb veel te danken aan de Wase, van de goede herinnereningen tot de mooie vriendscahpsbanden die ik door de Wase kon smeden. Het is dan ook belangrijk voor me dat de schachten, en toekomstige schachten dezelfde ervaring binnen de Wase kunnen hebben als mezelf. Dat ook zij de Wase daardoor hoog in het vaandel gaan dragen en dankzij de wase met een glimlach kunnen terugblikken op hun studententijd.

Aan al de twijfelaars, je hoeft me niet op m'n woord te nemen. Kom eens langs op een clubavond en vorm je eigen mening. But beware! Eenmaal je de Wase-bacterie te pakken hebt is er geen weg terug, je zult gedoemt zijn van uw studententijd te genieten en vriendschappen voor het leven te maken. Klinkt verschrikkelijk, toch? ;-)

Verder wens ik jullie allen het beste, hoop ik jullie te verwelkomen op menig activiteit dit jaar.
Voor mezelf is het alvast een ware eer mezelf senior van de Wase te mogen noemen dit jaar.

Ut vivat, crescat et Floreat Wase Club Gent!

Raf Van Poele
Senior Wase Club 2011-2012

 

 MAXIME CALLAERT, SENIOR 2010-2011

 

Beste leden, oud-leden, praesidium, commilitones, schachten, zwanen, sympathisanten, sponsors, brouwers, cafébazen, frituuruitbaters, studenten van nu en weleer, glazenblazers en Jos ‘van achter mijnen hoek’,

Een nieuw jaar, een nieuw voorwoord. De eeuwige cyclus van het praesesschap is het feit dat je altijd een woordje moet schrijven over hoe, waar, wanneer, waarom en op welke wijze je Wase carrière tot nu toe is verlopen en wat je plannen zijn voor het komende jaar. Waarom zou ik hier een uitzondering op moeten zijn?

Vele jaren geleden, in het gezegende jaar 2008 had ik de eer om bij de oudste studentenvereniging van Gent te komen! Na een jaar – te – braaf mijn schachtendom te hebben doorstaan, was ik klaar voor de volgende stap in mijn Wase bestaan: PR 2009-2010, een functie waar ik nog altijd bijzonder trots op ben!

Maar nu, in het jaar des Wase Heerlijkheid 2010-2011 mag ik mij toch met enige trots uw Senior noemen. Al vanaf mijn eigen doop, toen ik Pro-Senior Sander zag schreeuwen op die lompe schachtentroep - waar ik zelf toe behoorde - wist ik het: Senior zijn, dat is iets voor mij!

De Wase is dan ook een zeer belangrijk deel van mij en kwam maar al te vaak op de eerste plaats, hetgeen er misschien voor een stuk toe heeft geleid dat ik mij nu de eerste kotloze Praeses uit de Wase geschiedenis mag noemen. Maar toch, dit verandert niks aan mijn liefde voor deze rood-wit-groene club! Er is geen enkele activiteit of clubavond die ik al heb gemist en dit stramien zetten we vrolijk verder!

 

Aan al zij die nu hun eerste stappen in de Wase zetten, neem het van mij aan: zet door en je zal er nooit van je leven spijt van krijgen! Cliché-gewijs – maar daarom niet minder waar - moet ik natuurlijk zeggen dat ik in de Wase vrienden heb gemaakt. Echte vrienden. Vrienden die ik voor de rest van mijn leven wil koesteren! Vrienden die mij hebben omgevormd tot de alcoholgevulde toogdanser die ik nu ben. En ik wenste persoonlijk dat mijn geheugen iets alcohol-resistenter kon zijn, maar een zwart gat vertelt vaak meer dan 1000 woorden.

 

Als afsluiter van mijn – weer te lange – monoloog, een quote die de Wase  voor mij in ‘a nutshell’ samenvat:

 

All the crazy shit I did with the Wase, those will be the best memories!

 

 

Maxime Callaert

Praeses Wase Club Gent 2010-2011

 

 
 BRAM VERMEULEN, SENIOR 2009-2010
 

 

Gegroet oh teerbeminde Wase Clubber, sympathisant,

 

Voor velen onder jullie klinkt de naam Bram Vermeulen als muziek in de oren.  Wel beste WC’er, die muzikant ligt al enkele jaren onder de grond!  Dit is de enige en echte B.V. die tot jullie spreekt, Senior der “Waassche Club Ghendt”.  Voor jullie staat een ambitieuze 22-jarige kerel die het geschopt heeft van Schacht ’07-’08, Penningmeester ’08-’09 tot Praeses 2009-2010.  Nooit verwacht, nooit gedacht.

 

Drie jaar geleden aan Prosenior Sander de woorden uitgesproken: “Een studentenclub, dat is niets toch voor mij”. Twee jaar geleden dan toch een poging ondernomen en sindsdien stapelverliefd geworden op deze rood-wit-groene vriendenclub.  En geloof mij, deze liefde is voor altijd, want de Wase Club is een belangrijk deel van m’n leven geworden.  De voorbije 2 jaar zijn de allervetste feestjes gepasseerd en de liters ‘schuimend blond studentennat’ doorgesijpeld.  Ik heb de legendarische lustrumweek van ons 80-jarig-bestaan eeuwig in mijn geheugen gegrift en daarbuiten nog veel onvergetelijke momenten beleefd.  En als kers op de taart;  ik heb mooie en zéér mooie vriendschapsbanden gesmeed… Iets wat ik ook aan alle nieuwe schachten en jonge commilitones van harte toewens.  Laat jullie onderdompelen in die unieke Wase sfeer en beleef de mooiste momenten met Gentse studenten, afkomstig uit het Waasland.

 

Ook een woordje van respect aan de commilitones, zwanen, oud-leden en Prosenioren.  Jullie hebben me opgeleid en klaargestoomd om van dit 82e levensjaar van de Wase Club Gent een memorabel feestjaar te maken!

 

Beste Wase Clubbers, laat er geen twijfel over bestaan: ik draag de Wase Club hoog in het hart.  Deze club heeft meermaals bewezen dat het een verrijking is tot het Gentse studentenleven.  We zijn een waardige SK-club die z’n kleuren trots presenteert en verdedigt in menige activiteiten.  Een club met een ijzersterke geschiedenis die z’n oud-leden hoog in het vaandel draagt.

 

Het is voor mij dan ook een hele eer om de Wase Club Gent het komende studentenjaar te leiden.

 

Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club Gent!

 

Bram Vermeulen

Senior Wase Club 2009-2010

 

 

 

 

 

 SANDER VAN STEENBERGE, SENIOR 2008-2009
 

 

Gegroet waarde Wase Clubbers,

 

De tijd is gekomen dat ik jullie moet toespreken in een inleidend woordje als Senior van onze geliefde Wase Club Gent; een Club die maar 2 jaar nodig had om mij te motiveren en de kracht te geven uiteindelijk die ‘beslissende’ stap te zetten. Enerzijds met twijfel, maar anderzijds ook met heel veel liefde en een enorm plichtsgevoel.

 

Gedurende 2 jaar heb ik als actief lid de Wase van zeer dichtbij kunnen beleven, van zeer dichtbij zien veranderen van gezicht. Een verloop van komen en gaan, een lach en een traan. Ik heb het voorrecht van beide partijen te kunnen genieten: Ik heb menig zwaan zien afstuderen, maar ook vele schachten zien bijkomen.

 

Die zwanen waren (en zijn nog steeds) mijn persoonlijke leidraad binnen de WC de voorbije 2 jaar. Een niet te missen opleiding in de Gentse rangen die mij heeft klaargestoomd om dat befaamde lint zo waardig mogelijk te kunnen dragen. Een ‘studie’ die je de geneugten van het leven en de vriendschap leert kennen. De kers op de taart hierbij was dan ook de kans om het voorbije jaar de 80-jarige viering van onze Club mee te maken, een lustrumjaar waarvoor het woord ‘legendarisch’ zelfs betekenissen te kort komt. Hierbij speciaal nog een woordje van dank voor deze mooie en onvergetelijkeherinneringen. (U mag een kneukeltje geven tijdens het lezen.)

 

De voorbije jaren is meermaals bewezen dat de Wase Club niet moet onderdoen voor het befaamde Gentse studentenleven. We zijn een waardige SK-Club die haar kleuren met trots draagt en verdedigt tijdens menige activiteiten. Een Club met een ijzersterke geschiedenis die haar oud-leden hoog in het vaandel draagt. Ook een steeds groeiende Club die de voorbije jaren talrijke nieuwe gezichten zag verschijnen.

 

Het is dan ook tot deze groep dat ik mij nog eens speciaal wil richten. Jonge commilitones en schachten: geniet ten volle van de mooie momenten binnen de Club en geef de Wase geest een plaatsje in jullie hart zodat jullie later met trots kunnen terugkijken naar een onvergetelijke studententijd.

 

Verder wens ik jullie nog veel leesplezier en ik hoop jullie massaal te mogen begroeten op de vele activiteiten die dit academiejaar nog op til zijn.

Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club Gent!

Sander Van Steenberge

Senior Wase Club 2008 – 2009

 

 

 

 KEVIN VERLAECKT, SENIOR 2007-2008 
 

 

"Gegroet waarde Pro-senioren, commilitones, ja zelfs sympathisanten,

Soms moet een mens eens de tijd nemen om te bezinnen, om zich af te vragen waar hij mee bezig is, om zijn diepste emoties uit te drukken en zijn prioriteiten te herschikken. Gelukkig is dat moment nu niet aangebroken. Ik hoef hier enkel een woordje neer te pennen.

Het WC-jaar - de Gregoriaanse kalender heb ik sinds geruime tijd ritueel verbrand - is reeds een maand bezig. En met trots durf ik te stellen dat het een leuke en overdrukke, bij momenten hilarische en met andere woorden dus een zeer geslaagde maand was. De clubavonden mochten er zijn (ik ben dinsdagmorgen nog niet in de les geraakt, dat zegt voldoende) en het gratis vat was een niet te evenaren succes met tientallen inschrijvingen.

Verder was er de gewonnen voetbalmatch, de bierrally, de doop en doopcantus, het oudledenbanket en volgen binnenkort nog voetbalmatchen, staan de Gravensteenfeesten voor de deur, canti, clubavonden...
U ziet het: DE WASE LEEFT, GENT BEEFT!

Wat mij persoonlijk vooral verheugt, is het feit dat onze geliefde Club terug op de kaart stat. Wij zijn de grootste (uiteraard ook degene met de meeste tradities) streekclub binnen het SK, wij hebben onder onze rangen de SS, hebben twee jaar geleden de SK-voetbalcompetitie gewonnen, zenden gezanten van Buenos Aires over de Canarische Eilanden tot in het hart van de Franse intellectuele wereld.

...

 

 BART SCHOENMAEKERS, SENIOR 2006-2007
 


 

"Gegroet waarde Pro-senioren, commilitones, ja zelfs sympathisanten,

Soms moet een mens eens de tijd nemen om te bezinnen, om zich af te vragen waar hij mee bezig is, om zijn diepste emoties uit te drukken en zijn prioriteiten te herschikken. Gelukkig is dat moment nu niet aangebroken. Ik hoef hier enkel een woordje neer te pennen.

Het WC-jaar - de Gregoriaanse kalender heb ik sinds geruime tijd ritueel verbrand - is reeds een maand bezig. En met trots durf ik te stellen dat het een leuke en overdrukke, bij momenten hilarische en met andere woorden dus een zeer geslaagde maand was. De clubavonden mochten er zijn (ik ben dinsdagmorgen nog niet in de les geraakt, dat zegt voldoende) en het gratis vat was een niet te evenaren succes met tientallen inschrijvingen.

Verder was er de gewonnen voetbalmatch, de bierrally, de doop en doopcantus, het oudledenbanket en volgen binnenkort nog voetbalmatchen, staan de Gravensteenfeesten voor de deur, canti, clubavonden...
U ziet het: DE WASE LEEFT, GENT BEEFT!

Wat mij persoonlijk vooral verheugt, is het feit dat onze geliefde Club terug op de kaart stat. Wij zijn de grootste (uiteraard ook degene met de meeste tradities) streekclub binnen het SK, wij hebben onder onze rangen de SS, hebben twee jaar geleden de SK-voetbalcompetitie gewonnen, zenden gezanten van Buenos Aires over de Canarische Eilanden tot in het hart van de Franse intellectuele wereld.

Schachtjes, zoals jullie zien, de Wase Club is niet zomaar een Club. It's a way of life! Om het met de woorden van één der Pro-Senioren te zeggen: ONCE WC, OLWASE WC! Geniet met volle teugen van jullie schachtenjaar, ongetwijfeld het leukste binnen het studentenleven. Engageer jullie een beetje (veel), maak (nieuwe) vrienden - wie weet voor het leven - en leer tenslotte tegen de ontgroening het één en ander over de roemrijke geschiedenis van jullie Club.

Aangezien ik binnen de Club toch de man van de emoties ben, rest mij enkel nog een woordje te zeggen tot de zwanen. Lieve vriendjes en vriendinnetjes, voor jullie zit de studententijd er bijna op. Binnenkort begint het echte leven. Laat jullie die laatste maanden nog eens ten volle gaan, beleef onvergetelijke momenten die jullie voor altijd in jullie herinneringen zullen meedragen, laat het bier nog rijkelijker vloeien en harioep er nog op los! Maar weet: commilito van de WC ben je voor altijd!

Ut Vivat, Crescat et Floreat Wase Club

Bart Schoenmaekers, Senior Wase Club 2006-2007"

 

 

 

 

 DIMITRI PATTYN, SENIOR 2005-2006
 

"Beste bezoeker,

Vooreerst wil ik u van harte welkom heten op de nieuwe website van de Wase Club Gent. Inderdaad, de nieuwe website, want na enkele weken van hard labeur is onze webmaster er in geslaagd een hoogstaande webspace in elkaar te timmeren.

Vervolgens nodig ik u uit om een kijkje te nemen binnen de werking van onze club. Op deze website kunt u kennismaken met het praesidium, u kunt een boeiende reis doorheen de rijke 78-jarige geschiedenis van onze club maken en zoveel meer. Wil u meer weten over de activiteiten van de WC, bekijk dan zeker het gastenboek eens of bezoek het foto-album om de sfeer op onze activiteiten waar te nemen. Wil u zelf uw activiteiten promoten, aarzel dan niet om iets op het gastenboek te zetten.

Voor het overige rest er mij niet veel meer dan u een plezierige tijd te wensen bij het bezoeken van onze website. Heeft u genoten van uw bezoek en wenst u meer te weten te komen over de Wase Club, dan nodig ik u uit op onze clubavond, die iedere maandagavond doorgaat in studentencafé Pallieter en dit vanaf 22u00.

Dimitri Pattyn, Praeses Wase Club 2005-'06."